Pot en pizza

Op hetzelfde adres als Fie Potterie bevindt zich ook Don Alfredo, waar je overheerlijke ovenworkshops kan volgen. Met een groepje van 5 tot 10 mensen kan je een privéworkshop pizzabakken boeken, maar ook een workshop brood of geutelingen behoort tot de mogelijkheden. Meer info vind je op de Facebookpagina van Don Alfredo. Boeken doe je via donalfredoworkshops@hotmail.com.

Je kan pottenbakken en pizza bakken ook combineren! De combinatieworkshop ‘pot en pizza’ is een hele dag verwennerij voor echte levensgenieters.
Op 10 augustus van 10u tot 16u organiseren we er zelf één. Grijp je kans!

Wat kan je verwachten van de workshop pot en pizza?

Eerst volg je een volwaardige pottenbakworkshop van 3 uur bij Fie Potterie. Op die tijd leer je de klei kneden, centreren op de draaischijf en je eerste potjes draaien aan de hand van enkele basistechnieken. Je kan à volonté oefenen en proberen onder de deskundige begeleiding van Sofie.

Na de pottenbakworkshop trekken we de tuin in waar een authentieke houtoven staat. Van hieraf neemt Don Alfredo het over voor een 3 uur durende workshop pizza bakken. Je leert de oven aansteken om ambachtelijke wijze. Terwijl de oven opwarmt, voorzien we onszelf alvast van enkele heerlijke Italiaanse hapjes met een lekker wijntje erbij. Daarna leer je het deeg bereiden, kneden en stretchen als een rasechte pizzaiolo. Je ontdekt de lekkerste toppings, waarna je à volonté smikkelt van je zelfgebakken artisanale pizza’s. Afsluiten doen we met een lekker Italiaans digestiefje.  

Duur combinatieworkshop: 6 uur (3 uur pottenbakken + 3 uur pizza bakken)

Prijs per persoon: 130 euro

Op aanvraag.
Voor groepen van 5 tot 8 personen.
De workshops worden gegeven van april tot oktober, bij zacht weer.

Vraag de combinatieworkshop ‘pot en pizza’ aan via fiepotterie@hotmail.com of via donalfredoworkshops@hotmail.com.